dimarts, 22 de juliol del 2014

Zona de pícnic (Airau Naturau) Plan Batalhèr, Gausac, Vall d'Aran

Fabulosa zona de pícnic que pertany al municipi de Gausac, veí de Viella. S'hi pot arribar per una pista forestal des de Gausac o des d'Aubert. Integrada en un bosc d'avets on tot és d'un verd intens.
Consta de 10 taules de pedra i 6 barbacoes. Tingueu en compte que si fa fred necessitareu alguna manta o tovallola que us aïlli del banc de pedra.





Hi ha molt espai per jugar i relaxar-se. A l'àrea hi ha un refugi i un petit altar (o això ens va semblar que era).






L'àrea té una particularitat encantadora, es tracta d'una tradició de la zona adaptada de l'original de Suècia. Es tracta del "Er Auet des Chuquetes" que en català seria l'avet dels xumets. Les families porten aquí els xumets perque el nen deixi d'utilitzar-lo  i el pengen. A l'agost fan una festa de celebració. Podeu trobar més informació a la seva pàgina del facebook o al següent enllaç:





Hi ha una "caseta" amb una llibreta ben protegida per les inclemències del temps; a la llibreta s'hi pot deixar un missatge. És fantàstic que la gent la torni a deixar on toca, fa il·lusió veure que encara hi ha molta gent cívica.




Més fotos de la zona de pícnic:







A la part del davant hi ha una zona d'aparcament força gran.


Situació:


Accés:
Si veniu des de Gausac heu d'agafar la pista forestal des del carrer Baricauba , us posso una foto del Google Earth


Des d'aquí podeu anar a la Bassa d'Oles, nosaltres no hi vam anar, però ha d'estar molt bé. Us posso un enllaç de la web Rutes Pirineus:

Què visitar?

Vielha:

Vall d'Aran:

4 comentaris:

  1. Gràcies per la informació, ens vindrà molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Lluís! Gràcies a tu per seguir-nos. Al punt d'informació de Vielha ens van donar una llista d'àrees de pícnic, per si voleu més informació.

      Elimina
  2. Moltes gracies, es de molta ajuda un lloc aixi de consulta.
    Algú sap si es pot fer foc a l'estiu a les barbacoes ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deu dependre del temps i del risc d'incendi. Quan nosaltres hi vam ser era juliol i les estaven fent servir. Pots consultar a l'Ajuntament de Gausac.
      M'alegro que us sigui útil.

      Elimina