dijous, 18 de setembre del 2014

Zona de pícnic del Parc de l'Ermita de Montalbà, Preixana, Urgell

Molt bona i ombrejada zona al municipi de Preixana. Tot i saber on anavem ens va costar un pel trobar-ho. S'ha d'arribar fins a la Plaça Catalunya pel costat on hi ha el Cap i la Casa de la Vila i seguir recte fins més enllà del Canal d'Urgell on trobareu l'entrada al parc.


Hi ha unes normes molt estrictes d'utilització que cal i val la pena seguir:
  1. Per fer-ne us s'ha d'omplir la sol·licitud de reserva a la web de l'Ajuntament, independentment de si voleu fer us de les barbacoes o no.
  2. Està prohibit fer foc des del 16 de juny fins el 16 de setembre; i per fer-ho en l'época permesa es necessita permís.
  3. S'ha de pagar 1,00€ per persona com a concepte de manteniment. S'ha de pagar al bar del Poliesportiu.
  4. També al bar del poliesportiu us deixaran les claus del bany, que caldrà tornar. Nosaltres no el vam veure.
Haureu de preguntar al poble on està el poliesportiu, perquè nosaltres hi vam ser de pas; però crec que queda a la part contraria del centre del poble de la Plaça Catalunya.


Enllaç per omplir formulari de reserva:

És molt gran i no vam contar les taules de tantes que n'hi ha; almenys 20 o 30. La zona de les taules, ermita, mirador i zona de jocs estan a la part superior del turó que és una gran pineda.







Nosaltres hi vam ser a principis d'agost i no hi feia calor (a la zona de les barbacoes si i molta); hi ha molta ombra i s'hi estava molt bé. No vam arribar fins al final del tossal, però vam poder veure bona part del parc.






Hi ha alguna taula gran per entre els pins, però just darrera l''ermita hi ha varies taules gegants pensades especialmente per grups grans.





La zona de les barbacoes és la primera que et trobes si vens del parking. Aquí si que hi feia molta calor i això que també hi ha ombres; però com que a l'estiu no es poden utilizar no és un problema.
Hi ha 21 barbacoes; a davant hi ha dues taules de treball i dues piques.






Des de la zona d'aparcament hi ha rampa fins a les barbacoes i fins a les taules per poder accedir comodament amb cadira de rodes o cotxets.



L'ermita de la Mare de Deu de Montalbà és petita i bonica, construida el 1940. Davant té una explanada i un mirador.




La zona d'aparcament és molt gran, però tenint en compte el nombre de taules ja deu ser necessari. Hi ha una entrada peatonal al parc just abans de la desviació cap a l'aparcament.





Situació:


GPS: 41°36'15.83"N     1° 2'44.71"E

Accés:  Un cop a la plaça Catalunya heu de pendre el carrer on hi ha el Cap i la Casa de la Vila i seguir recta; a partir d'aquí no he trobat el nom dels carrers, però és anar anant endavant inclus després que hagueu creuat el Canal d'Urgell. Us trobareu l'entrada principal del parc que és peatonal, just a l'esquerra surt una pista que porta a l'aparcament.


Heu de pendre el carrer de l'esquerra.
Creuem el canal d'urgell i seguim recta.
L'arcada és l'entrada peatonal al Parc, la pista de l'esquerra va al parking.

Nosaltres hi vam trobar aquest cartell.
 Què visitar?

Preixana:

Urgell:

La Donzell d'Urgell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada