dimarts, 5 de maig del 2015

Àrea recreativa de l'Ermita de Sant Pau, La Figuera, Priorat

Inspirats en el llibre Excursions amb nens pel Camp de Tarragona des d'una àrea de pícnic vam anar a aquetsa petita zona de pícnic en un entorn realment bonic, està al terme municipal de La Figuera. S'hi arriba fàcilment per una pista forestal a les afores de la població.
AGOST'18: hem tornat a estar en aquesta àrea de pícnic i segueix tal com estava la primera vegada.
Consta de 3 taules de pedra i 6 barbacoes, les taules i un bloc amb 4 barbacoes estan per sota de l'aparcament, a la pendent de la muntanya.











A la zona d'aparcament hi ha 2 barbacoes més sota un espai cobert; potser temps enrera hi havia més taules, perquè és extrany que hi hagi el doble de barbacoes que taules.


L'Ermita de Sant Pau queda elevada respecte l'aparcament i les taules. És petita i sembla que del S XVI, nosaltres la vam trobar tancada. Està en el punt més alt de la Serra de Sant Pau amb unes vistes espectaculars de tot el voltant.





La Figuera des de l'ermita
Vam fer el pack complert suggerit pel llibre mencionat i vam anar a veure l'Observatori de la Mola, que va ser centre del Comandament de l'Exèrcit Republicà durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Cívil. Està a aproximadament 500 metres de camí força planer i val molt la pena anar-hi, tant per recordar aquesta part de la nostra història com per gaudir de les vistes.







Es veuen 2 trams de l'Ebre d'aquest mirador natural



La Figuera


Situació:
Accés: Anant de La Figuera cap a Cabacés o la Torre de L'Español trobareu una desviació a la dreta on està anunciada l'ermita i l'observatori. És una pista de bones condicions d'uns 300 metres.

Just a punt d'arribar a dalt trobareu una desviació de terra a l'esquerra, per aquí s'arriba a les taules per un camí planer, si no podeu baixar des de davant de l'aparcament que fa més pendent. El cotxe és recomanable deixar-lo a l'aparcament que és gran.

Què visitar?

La Figuera:

Priorat:

2 comentaris:

  1. Me encanta el lloc fa temps vull anar hi per aquesta zona molt bon reportage Marta na abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto. Jo tinc ganes de tornar-hi...
      Una abraçada!

      Elimina