dimecres, 1 de març del 2017

Àrea de pícnic de l'Ermita de Santa Helena, Claret, Pallars Jussà

Rústica i aïllada àrea de pícnic al llogarret de Claret que gaudeix d'unes magnífiques vistes. S'hi arriba per una pista forestal que surt del poble.
Consta d'unes 6 o 7 taules molt rudimentàries fetes de pedra i força baixes. Queden ben disperses i n'hi ha amb ombra i sense. És un espai molt gran on els petits podran jugar comodament, però fa pendent així que no és gaire bon lloc per portar la pilota.











Hi ha un bloc amb 3 barbacoes i una font.


L'ermita que li dóna nom és romànica (tot i que es veu força restaurada), petita i bonica. La vam trobar tancada.






Com us he dit té unes vistes fantàstiques, l'ubicació de l'ermita és a dalt de tot d'una carena a la Serra de l'Empedrat que fa que tingui vistes quasi a 360º, hi ha un mapa informatiu com a punt de mirador des d'on tindreu unes bones vistes de Tremp i fins i tot del Pantà de Sant Antoni. Val la pena venir i gaudir-ne.






Situació:

Situació: Venint per la C-13 direcció a nord, poc abans d'arribar a Tremp (potser 1 km abans) trobareu una indicació de desviació cap a Pont de Muntanyana, l'heu de pendre.


 Un cop hagueu près la desviació heu de seguir endavant fins que uns pocs kilómetres més tard (2 o 3) a la marca del km. 22 trobareu anunciat el poble de Clarte.



 A partir d'aquí esteu a 1 km del nucli de la parròquia, però abans trobareu a l'esquerra una desviació que heu de pendre.
 És una pista estreta i de sorra, heu de seguir endanvant. Com que amb el Google Earth no puc arribar fins allà us posso un mapa amb el recorregut des de la desviació cap a Claret marcat en vermell.


Què visitar:

Claret: són 4 cases, suposo que té força masies dispersades perquè el què vam veure no sembla un poble (que no s'enfadin, la meva familia també ve d'un poble on tampoc hi ha pràcticament nucli urbà). De fet  Claret és un nucli agregat de  Tremp.


Pallars Jussà:
Santa Maria de Mur (al Castell de Mur)


3 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, sembla un lloc prehistòric i també força tranquil, cal tindre'l en compte per si un dia vaig cap allà. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep! Si que sembla prehistòric, jejeje La veritat és que les taules no semblen les més còmodes però el lloc té encant i unes vistes magnifiques.
      Una abraçada

      Elimina
  2. Claret es sens dubte un dels pobles mes bonics del pallars. Som pocs si, pero el lloc es genial i tranquil, un diamant rustic i salvatje.

    ResponElimina