diumenge, 21 de gener del 2018

Àrea de pícnic del Turó del Rector, Ullastrell, Vallès Occidental

Tranquila àrea de pícnic urbana, de fet en plè centre de la població, però a la vegada aïllada perquè com indica el nom està en un turó. El turó està delimitat pel carrer Serra (que creua quasi tot el poble), el carrer Prat de la Riba i el carrer Assumpció.

Consta de 2 taules de fusta en 2 espais separats, una a cada punta del turó units per àrea de passeig.

A) Hi ha una taula en una petita explanada al límit sud del turó, on hi ha les escales que baixen a la Plaça Joan Montmany. No té ombres, però si veniu fora del bon temps hi estareu bé. La llàstima és que la taula està una mica cremada del centre (ens vam trobar amb el mateix la setmana passada a Alella), és una pena que la gent no respecti els bens comuns, i a més a més hi ha grafitis.




B) L'altre taula està a l'altre límit del turó, a sobre d'una edificació quadrada on es puja per unes escales exteriors de l'edifici. Tampoc té ombres, però gaudeix d'unes vistes de 360º. Des d'Ullastrell hi ha una boniques vistes de Montserrat.








Si accediu per on està la taula del punt A, és a dir des de la plaça Joan Montmany, passada l'explanada de la taula hi ha una petita bassa amb un banc, aquí també es gudeix de vistes.
Al fons es mig entreveu l'edifici que té l'altre taula al terrat

El Massís de Montserrat al fons



En aquesta ocasió no hem pogut recórrer tot al turó al 100%, al Google Earth he vist que hi ha un altre mirador amb 2 bancs al costat del parc infantil i sota l'edifici de la taula.
Hi ha espai per passejar i bancs per descansar.
Als peus del turó, a tocar el carrer Serra hi ha un circuit de salud, però sincerament no hi hem baixat.

Situació:
Accés: S'hi pot accedir en autobus des de Terrassa, la línea M7, hi ha una parada a peus del turó com podeu veure al plano de baix.
Si veniu en cotxe per la carretera BV-1202 des de Castellbisbal o desde Terrassa quan arribeu al poble seguiu la carretera endavant.



 Fins que veureu el turonet a la dreta com a la foto de baix, llavors heu d'agafar el carrer de la dreta que és el carrer Serra.

Carrer Serra
 En pocs metres arribareu a la plaça Joan Montmany, on avui hi havia la fira i on hi ha un dels accessos al turó.
 Aquesta escala és la que porta a la taula de l'àrea A.
Deixeu el cotxe pel poble perquè no hi ha un aparcament específic del turó.

Al bloc hi ha 3 àrees de pícnic més d'Ullastrell:




Què visitar?

Ullastrell: Hem fotografiat 3 àrees de pícnic més del poble que aniré publicant.
L'escalinata de l'Ajuntament és Modernista



 Avui, i cada 3er cap de setmana de gener, fan la Fira de l'Oli i de l'Oliva, perquè aquesta és terra d'olives. Avui hem après que hi ha una oliva autòctona d'aquesta part de Catalunya: la oliva Bacaruda. La fira es fa precisament a la plaça Joan Montmany (un dels accessos al turó). Si us agraden els olis d'oliva verge hi gaudireu, tindreu l'oportunitat de probar olis de varis punts de Catalunya, i naturalment els d'Ullastrell.


Vallès Occidental:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada