diumenge, 4 de març del 2018

RECOMANACIÓ: LLIBRE EL GARRAF. 12 EXCURSIONS PER A CAMES PETITES I EN COTXET.

Si us va agradar el 2on llibre de la col·lecció 12 Excursions per a cames petites i en cotxet: Muntanyes de Prades no us podeu perdre el què va ser el primer de la col·lecció: El Garraf. Per tots als que voleu inciar la mainada en el senderisme i l'amor per la natura, i pels què us voleu iniciar en el senderisme amb excursions fàcils, tingueu l'edat que tingueu. L'autora és Neus Andreo.
El Garraf és proper a l'àrea metropolitana de Barcelona i per això ideal per a escapades d'un día. Obviament està pensat per visitants de tota Catalunya, però perdoneu-me que pensí com a barcelonina...
Trobareu 12 racons a descobrir d'aquesta comarca que moltes vegades és una gran desconeguda. Com dic molt sovint, deixeu-vos sorpendre.

El llibre és de tamany reduit que facilita portar-lo a sobre per fer les excursions, a més és molt clar i visual. Hi trobareu excursions de des de 500 metres fins a 6km, segur que alguna és a la vostra mida.

El llibre està compost de l'índex,  un recull de normes cíviques a seguir, una introducció (que no us avanço per no mostrar massa del llibre) i les 12 excursions, una per capítol.
Cada capítol és d'un color i ocupa 4 planes amb els següents elements: breu descripció, fitxa tècnica (municipi, recorregut, distància i temps aproximat), un mapa detallat on hi torbareu marcades àrees de pícnic si n'hi ha per l'entorn; i varies fotografies a color del què trobareu. El texte us descriu com arribar al punt d'inici i l'itinerari. L'itinerari està ben explicat amb indicacions  clares del què us marcarà el camí i del què hi veureu; a més hi ha una orientació del temps aproximat intercalat en el texte.


Al final del llibre trobareu una guía de les espècies botàniques que podeu trobar, fantàstic per reconèixer-les pel camí.
Com en el llibre de les Muntanyes de Prades quan hi ha àrees de pícnic estan senyalitzades al planell de l'excursió, en aquest exemplar quasi no n'hi ha i he de dir que nosaltres no hem visitat gaire el Garraf, així que ens sevirà d'excusa per fer-ho.

Si encara no us heu decidit, potser us ajudarà saber que és econòmicament assequible: costa 9,00€. El podeu trobar a llibreries com Altair, però si ho preferiu el podeu comprar directament a l'editorial Piolet:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada