diumenge, 8 d’abril del 2018

Àrea de pícnic Parc de les Moleres, Caldes de Malavella, Selva

Seguint la recomanació de l'Anna Rubau, seguidora del bloc, vam estar en aquesta bona àrea de pícnic a l'extrem est de Caldes de Malavella. Les fotos són d'ahir al matí.
Consta de 4 taules de fusta sota cobert, estan al punt més alt del parc. Per davant teniu tota la pineda que forma aquesta part del parc i a l'esquena hi ha una pared de roca. El cobert us donarà ombra a l'estiu i us aixoplugarà si plou.













Hem d'explicar per si hi ha algú que en tingui alèrgia, que aquest any han tingut un problema d'erugues processonàries, hi ha un avís al parc i als arbres on hi ha nius hi ha unes bandes adhesives per evitar que les erugues arribin a terra. Nosaltres no vam veure cap eruga, però que crec que en aquest moment de l'any normalment ja han baixat dels arbres i ja s'han enterrat.

El parc és força asilvestrat, o almenys aquesta és la sensació, és a dir que hi ha poca ma de l'home.

Podem dir que el parc es divideix en 2 parts:

La pineda: on a més de l'àrea de pícnic també hi ha bancs i una font.




La solana: hi trobareu un circuit de salud molt complet i una pista de bàsquet, a més de bancs.







Pels peus del parc hi passa la Via Verda de Cassà de la Selva i també hi trobareu indicacions de la Ruta Termal (us en parlaré després) de Caldes de Malavella.




Situació:
 Accés: Si veniu en cotxe heu de saber que al voltant del parc no hi ha espais habilitats per aparcar-lo. Us recomano deixar-lo pel centre i anar-hi caminant, Caldes de Malavella no és gaire gran. Una bona opció és deixar-lo pels voltants de l'àrea d'autocaravanes (us en parlaré un altre dia) i des d'allí haureu de caminar uns 500 metres. Trobareu indicacions cap a l'àrea d'autocaravanes des de quasi que entreu a la població.
Si veniu en tren, l'estació està a l'extrem oposat del poble, respecte l'àrea de pícnic, però deuen ser uns 20 o 25 minuts caminant, com us he dit no és gaire gran.

Què visitar?

Caldes de Malavella: és una població bonica coneguda sobretot per l'aigua termal, hi ha mínim 2 balnearis (El Prats i el Vichy Catalan), al poble hi ha 5 fonts termals. Si aneu al punt d'informació us donaran el planell on estan indicades i us donaran un got per probar-ne l'aigua que a més us servirà de record. Nosaltres vam fer la Ruta Termal que es fa perfectament caminant:

El punt d'informació està davant l'Ajuntament:


Font dels Bullidors: és la Plaça del Aigua que està al costat de les Termes romanes i la muralla medieval.






Font de Sant Narcís: està al costat de la Plaça de l'aigua, en una cantonada, pot passar desapercebuda


Font del Balneari Prats: al punt d'informació ens van dir que tot i estar dins de l'espai del balneari es podien visitar, en aquest cas com que també hi ha un restaurant es pot accedir (sempre sent respectuós amb la clientela) fins la font que està al final del recinte de la piscina (davant del restaurant i sense entrar a l'espai de la piscina) i dintre d'una caseta.




Font del Balneari Vichy Catalán: Igual que en l'altre balneari al punt d'informació ens havien dit que la font era visitable. En aquest cas vam buscar la font pel jardí i no la vam trobar; vam entrar a la recepció de l'hotel del balneari per preguntar i ens van dir que la font està dintre de l'espai termal del balneari i que s'hauria de demanar prermís a les oficines del balneari. No ho vam intentar, vam consdierar que tampoc era procedent, hi havia clients de l'hotel sortint en barnús d'on haviem d'entrar a demanr permís. A la recepció els va sorpendre que ho demanéssim.. i a nosaltres tota la situació.

Font de la Mina o Raig de'n Mel: bonic espai on a més hi ha uns antics safereigs, queda a tocar del Parc de les Moleres





La Selva:

Riera d'Arbúcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada